Logo SprachSpielLabor

aktuelle Projekte

• GestEnTalker: Die prädiktive Rolle deklarativer Gesten für die Sprachentwicklung [The predictive role of preverbal gestural communication for the development of language and preschool abilities] (DFG-Projekt mit Prof. Dr. Ute Ritterfeld, Universität Dortmund und Prof. Dr. Ulf Liszkowski, Universität Hamburg)
  • Abstrakte Begriffe [abstract words] mit Prof. Dr. Dr. Oliver Reis, Universität Paderborn
  • EASE: Early semantic development: Linking language development to emerging participation in social events (DFG-NCN Beethoven-Project, Polish-German Funding Initiative in the Humanities and Social Science)
  • EcoGest: Empirical and computational study of iconic gesture-speech integration and its development in preschool children (DFG Projekt mit Prof. Dr. Friederike Kern, Bielefeld University, Dr. Kirsten Bergmann, CITEC, Bielefeld University, Prof. Dr.-Ing. Stefan Kopp, CITEC, Bielefeld University)