Studierende bei ihrer Arbeit in einem Seminar.
Foto: Universität Paderborn, Daniel Kanthak Bildinformationen anzeigen

Studierende bei ihrer Arbeit in einem Seminar. Foto: Universität Paderborn, Daniel Kanthak

Foto: Universität Paderborn/ Daniel Kanthak

Auf der Abschlussveranstaltung einer interdisziplinären Seminarveranstaltung in den Kulturwissenschaften tauschen sich die Studierenden und Lehrenden aus. Foto: Universität Paderborn, Daniel Kanthak

Foto: Universität Paderborn/ Daniel Kanthak

Studierende besprechen sich in einer Gruppenarbeit mit der Dozentin Prof. Dr. Angelika Strotmann. Foto: Universität Paderborn, Daniel Kanthak

Summerschool "Omnipotence and Omniscience" vom 12. bis 16. August

Ab dem 14.06. ist die Anmeldung zur Summerschool "Omnipotence and Omniscience" an der Universität Paderborn möglich. Studierende können sich die Summerschool als Blockveranstaltung mit 3 bzw. 6 ECTS anrechnen lassen und entsprechend eine Studienleistung und eine Prüfungsleistung erwerben. Anmeldung erfolgt über PAUL (L.086.40170).

Building bridges between traditional thought and analytical philosophy - Rethinking Divine Attributes in Islam and Christianity. Summer School 2019: Omnipotence and Omniscience

August 12 to 16, 2019 in Paderborn

It has been a major question in traditional theological thinking how the Divine Attributes are to be understood. Recent debates in analytical philosophy have allowed new approaches that, however, are often not linked to those traditional debates. The project "Building bridges between traditional thought and analytical philosophy - Rethinking Divine Attributes in Islam and Christianity" aims at bringing the traditional theological discussions in touch with the modern analytical debate. Questions about the attributes of Omnipotence and Omniscience, Justice and Mercy, Simplicity and Divine Actionwill be explored in three consecutive Summer Schools. The first one, "Omnipotence and Omniscience", will take place in Paderborn from August 12 to 16, 2019.

For more information see https://kw.uni-paderborn.de/zekk/studium/conferences/omnipotence-and-omniscience/